”Meer

Studerende

”Meer

Ambitieuze moeders

Wij bieden via deze site onafhankelijke informatie & studieadvies….Lees verder

UWV/Gemeenten

Wij werken graag samen met gemeenten en het uwv….Lees verder

Onderwijsinstellingen

Wij werken graag samen met instellingen voor MBO en HBO….Lees verder
Doneer nu online

Ook een bijdrage leveren aan een beter toekomstperspectief voor moeder en kind? Kom in actie en doneer vandaag nog!

Doneer nu online
Ik kreeg tijdens mijn studie een kindje en kon daardoor het collegegeld niet meer opbrengen. Het Steunpunt heeft mij advies gegeven bij het vinden van financiering, waardoor ik nu kan gaan afstuderen!
Linda B.
Na een tijdje in de bijstand te hebben gezeten, heeft het steunpunt mij geholpen bij een nieuw toekomstperspectief.
Macha P.
Wat fijn dat deze site er is! Echt een site voor ons, zo veel informatie en ook fijn dat ik mijn vraag hier kan stellen!
Suzanne L.

Vacature bestuurslid (onbezoldigd/vrijwillig)

Welke energieke vrouw of man wilt het bestuur van de landelijke ANBI Stichting Steunpunt Studerende Moeders versterken?

Het Steunpunt Studerende Moeders is een landelijk coördinerend Steunpunt voor en door ambitieuze moeders en zet zich in voor gelijke onderwijskansen en het voorkomen van vroegtijdig school/studie uitval van alleenstaande en jonge moeders.
Met als doelstelling; het stimuleren en bevorderen van scholingskansen, participatie en economische zelfstandigheid van moeders en het voorkomen van vroegtijdig school/studie uitval.

Dit doen wij oa door andere alleenstaande en jonge moeders te ondersteunen, begeleiden en te helpen bij het creëren en combineren van scholingsmogelijkheden, stage, leer-werktraject, participatie en economische zelfstandigheid.

Hiervoor hebben wij een effectieve methode ontwikkeld waarbij ervaren studerende moeders door ons opgeleid worden tot coach en als belangrijk sleutelfiguur andere moeders op inspirerende wijze coachen en uitleggen wat er allemaal mogelijk is en hoe zij dit kunnen combineren met de zorg voor hun kinderen. Door dit met andere moeders te delen kunnen moeders zich goed voorbereiden, wordt duurzame uitstroom bevorderd en kan vroegtijdig studie/school uitval voorkomen worden.

Wij zijn voor ons bestuur op zoek naar een zelfstandige vrouw of man met bestuurservaring en of kennis van zaken, die de stichting naar een hoger niveau kan tillen. Iemand die naast meedenken ook zin én tijd heeft om de handen uit de mouwen te steken, die compassie heeft voor onderwijs, sociaal ondernemerschap en of vrouwenemancipatie en participatie.

Heb je belangstelling? neem dan contact op met Annemieke de Jong. Of ken jij iemand die mogelijk belangstelling kan hebben voor deze vacature, attendeer haar of hem hier dan op.
Wil je reageren op de vacature, mail je motivatie en cv dan naar adejong@studerendemoeders.nl

calibris-bord1 (3)